fbpx

Aminobundet Jern+ opptas best

Aminobundet Jern+ (Ferrochel®) er den formen av jern som gir best opptak i kroppen i følge eksperter.

Den vil raskt bygge opp kroppens jernlagre hos de som mangler jern, uten at du blir kvalm eller opplever å få treg og hard mage.

Jern er et viktig mineral som er avgjørende for oss mennesker.  Jern bidrar blant annet til en normal dannelse av røde blodlegemer og til at oksygen transporteres normalt rundt i kroppen.  Jern er dessuten viktig for hjernen vår, da det bidrar til en normal kognitiv funksjon.

Den vanligste mangelen

Selv om jern er så viktig, er det også et mineral som mange kommer lett i underskudd av.  En jernmangel er den mest utbredte ernæringsforstyrrelsen i verden, og i følge WHO har hele 30% av verdens befolkning underskudd på jern.  I Norge anslås det at 15% av kvinner i fertil alder har jernmangel.

Dette skyldes i all hovedsak et feil kosthold som ikke inneholder gode kilder til jern, slik som kjøtt, lever, fisk, fullkorn og belgfrukter.  Samtidig glemmer mange at kroppens opptak av jern hemmes av kaffe og sort te.

Aminobundet Jern+ opptas raskt

STR Nordic sin nye Aminobundet Jern+ inneholder 20 mg av den vitenskapelige dokumenterte, veganske og magevennlige Ferrochel®, og er den formen av jern som opptas raskt og aller best. 

Dette fordi jernet er bundet til aminosyren glysinat, og er et såkalt bisglysinat og i chelatform.  Denne formen for jern gir et raskt opptak i tarm, uten at man opplever treg eller hard mage, som mange opplever ved bruk av ordinære jerntilskudd.

Studie viser faktisk at Aminobundet Jern+ opptas 2,5 ganger bedre enn den jernsulfat, som er den mest brukte formen i jerntilskudd. Aminobundet Jern+ er også minst like effektiv som hemjern.

Med C-vitamin for økt absorbsjon

I tillegg 20 mg Jern per tablett, inneholder produktet 100 mg vitamin C, som øker absorpsjonen av jern. Aminobundet Jern+ er egnet for veganere, som bør være spesielt oppmerksomme på jerninntaket ettersom de ikke spiser kjøtt, lever eller fisk – som alle inneholder mye jern.                                                                                                                  

Jern og sikkerhet

I Norge anbefales det at en voksen person daglig inntar minimum 14 mg jern.   EFSA, det europeiske matsikkerhetsorgan, har konkludert at det ikke er behov for en øvre sikkerhetsgrense for jern (Upper Safety Limit).  Aminobundet Jern er derfor trygg i bruk.

Personer med hemokromatose bør ikke bruke tilskudd av jern, og siden kalsium reduserer absorpsjon av jern, bør man innta jern og kalsium med noen timers mellomrom.


Ja takk, jeg vil ha 6 mnd forbruk til kun kr. 222,50 (frakt inkludert)


Kilder:

  1. Relative effectiveness of iron bis-glycinate chelate (Ferrochel) and ferrous sulfate in the control of iron deficiency in pregnant women. ] Szarfarc SC, de Cassana LM, Fujimori E, Guerra-Shinohara EM, de Oliveira IM. Arch Latinoam Nutr. 2001 Mar;51(1 Suppl 1):42-7.
  2. Tolerable Upper Intake Levels for Vitamins and Minerals. EFSA 2006.
%d bloggere liker dette: